Contact Startpagina
Over ons Repertoire Bravoure in beeld Media Agenda Ledenpagina Boekingen

Over ons

Popkoor “Bravoure” uit Velden (bij Venlo) is in 1996 gestart als jongerenkoor. Veel leden zijn in leeftijd met het koor meegegroeid, dus van een jóngerenkoor kun je inmiddels niet écht meer spreken.
Wél nog steeds actueel is het melodische en swingende repertoire met recente popsongs zowel als ‘gouwe ouwe’, én het enthousiasme en de energie van de leden (ca 35). “Bravoure” is een gemengd popkoor en zingt 4 en soms ook 5-stemmig.

Elke 2 jaar organiseert “Bravoure” een volledige muzikale avond in het eigen dorp: het inmiddels lokaal veel geroemde “POPKOR’N” concert.
Daarnaast is het streven om jaarlijks een keer of 6 ergens op te treden.

In de afgelopen jaren heeft ook “Bravoure” last gehad van de Coronalockdowns; lange perioden waarin niet gezongen kon worden en daarbij zag ook nog onze toenmalige dirigent zich genoodzaakt te stoppen om andere inkomsten te gaan zoeken.

Begin 2022 is “Bravoure” echter weer met frisse energie gestart, nu onder leiding van de jonge en zeer energieke dirigent Marieke Smid. Samen met haar bouwt “Bravoure” enthousiast aan vernieuwing en uitbreiding van het repertoire.

Ook het 25-jarig jubileum kon door Corona niet gevierd worden in 2021. Er waren grootse plannen, maar….wat in het vat zit verzuurt niet en zondagmiddag 26 november van dit jaar 2023, is er alsnog het grote jubileumconcert in Poppodium Grenswerk in Venlo !

Hoi!

Ik ben Marieke Smid, dirigent van Popkoor Bravoure. Muziek is het mooiste wat er is! Gelukkig mag ik hier elke dag mee bezig zijn!
Ik geef zang- en pianolessen aan huis (Boekend). Ik sta op het podium met het duo Red Lipsticks, met het Vastelaovends duo Lieke & Marieke en als solist. Ook mag ik als dirigent mijn passie doorgeven aan een anderen!
Als kind begon ik met groepslessen blokfluit op de muziekschool in Coevorden (Drenthe). Daarna werd dit instrument al snel vervangen door de piano. In 2018 studeerde ik af aan het Artez Conservatorium in Enschede met als hoofdvak zang. Mijn eerste ervaring als dirigent verkreeg ik bij het popkoor Voices and More in Schüttorf (Duitsland). Inmiddels woon in in de Boekend en dirigeer ik popkoor De Roeëje Vlam (Hout-Blerick) en Popkoor Bravoure (Velden). Met een gezellige en enthousiaste sfeer wil ik iedereen op een hoger niveau brengen. Daarvoor gaan we flink aan de slag, maar dit gaat natuurlijk wel met een grap en lach tussendoor! Zingen komt recht uit je hart en als je dat samen kunt doen, geeft dat een magisch geluid! Als je met je hart muziek maakt en daarmee een ander kan raken, is het meer dan alleen muziek!
Groetjes,
Marieke Smid

Ons bestuur bestaat uit de volgende personen:

Margo Burm
Toon Geurts
Jeanny Siebers
Mirjam Allard
Dominique van Wijlick

Voorzitter
Penningmeester
Secretaris